Search
Close this search box.

– loppuunvietyä ylellisyyttä

Lancel on ranskalainen nahkatuotteiden valmistaja, jonka perustivat Pariisissa vuonna 1876 Angèle ja Alphonse Lancel. Heidän poikansa Albert otti yrityksen johdettavakseen vuonna 1901 ja muutti vaatimattoman yrityksen maailmanlaajuiseksi tuotemerkiksi.

Muutama vuosi lanseerauksensa jälkeen Lancel kehitti vähittäismyyntiverkoston. 1920-luvulla Lancel oli ensimmäinen luksusbrändi, joka lähetti asiakkailleen tuoteluettelon. Yhteyksiä pariisilaisiin taiteilijoihin pidettiin yllä alusta alkaen.

Vuosi 1927 oli yritykselle käännekohta. Brändi toi markkinoille Elsa -ämpärilaukun, joka on lanseerattu myöhemmin uudelleen brändin vuosijuhlien kunniaksi.

Vuonna 1929 Lancel avasi käsilaukkuja ja asusteita myyvän lippulaivamyymälän Oopperan kaupunginosaan, jossa tuotemerkki on edelleen läsnä. Lancel oli yksi Euroopan kolmen suurimman luksusnahkatuotemerkin joukossa 1930-luvulta 1990-luvulle. Näyttelijättäret käyttivät elokuvissa Lancelin käsilaukkuja ja Lancel toimi edelläkävijänä liittämällä mallistoihinsa supermallien kasvoja.

Albertin kuoltua hänen tyttärensä ottivat ohjat käsiinsä. Merkki pysyi pariskunnan jälkeläisten käsissä, kunnes alihankkijoina toimineet Zorbiben veljekset ostivat ikonisen merkin 1970-luvun lopulla.  Vuonna 2018 yritys myytiin italialaiselle, nahkatavaroihin erikoistuneelle Piquadro Groupille. 2000-luvulla Lancel on jatkanut laajentumistaan lanseeraamalla erilaisia mallistoja.

Lancelin tuotevalikoimaan ovat vuosien kuluessa kuuluneet piiput, tupakoitsijoiden tarvikkeet, savukekotelot, lompakot, lahjatavarat, korut, kellot, matkatavarat ja koristeet. Lancel on lanseerannut myös urheilumalliston.

Yhteistyö vuonna 1950 perustetun silmälasivalmistaja Grosfilley Francen kanssa on synnyttänyt rohkean ja huipputyylikkään kehysmalliston. Suunnittelun inspiraationa on ajankohtaisten trendien yhdistäminen ranskalaiseen perinteeseen ja kulttuuriin.

Lancel

Suodata

Linssin leveys

Nenäsilta

Aisan pituus